In 2021 bieden we jou met Wind voor "A" de mogelijkheid om te genieten van groene elektriciteit. Vanaf 22 februari zal je als coöperant aan een voordelig tarief energie kunnen aankopen, elektriciteit die o.a. rechtstreeks van onze windturbines geleverd wordt tot bij jouw thuis!

Onze energie is van Belgische oorsprong, uit de hernieuwbare energiebron wind. Door te kiezen voor Wind voor "A" zal je dus kiezen voor duurzaam opgewekte lokale energie. Dit is niet alleen een engagement voor het milieu, maar ook voor onze economie en maatschappij.

Door alle bedrijfsprocessen zoals administratie, opvolging en communicatie efficiënt te organiseren, houden we onze kosten zo laag mogelijk. Met behulp van onze tariefcalculator zal je snel en eenvoudig jouw groen tarief op maat kunnen berekenen.

Omdat Wind voor "A" geen energieleverancier is, en dus geen elektriciteit kan aanbieden aan particulieren, heeft ze hiervoor een samenwerking aangegaan met Aspiravi Energy NV.

Tarieven

De tarieven van Wind voor "A" zullen bestaan uit 3 componenten: de energieprijs, de nettarieven en ten slotte de belastingen, heffingen en toeslagen. De energieprijs bepaalt het verschil tussen de tarieven van de energieleveranciers onderling. De kosten voor de nettarieven en de belastingen, heffingen en toeslagen zijn immers gelijk voor alle leveranciers. De nettarieven zijn de kosten voor het gebruik van de distributie- en transportnetten. De belastingen, heffingen en toeslagen worden dan weer vastgelegd door de overheden.

De energieprijs bij Wind voor "A" zal bestaan uit 3 deelcomponenten: de energiekost, de jaarlijkse vaste vergoeding en een bijdrage aan Moeders voor Moeders. De energiekost staat voor de werkelijke kost van de energie die je verbruikt. Deze zal worden berekend door het door jou gekozen tarief toe te passen op jouw verbruik.

Daarnaast zal een vaste vergoeding worden aangerekend, een soort abonnementskost. Deze vaste vergoeding houden we zo laag mogelijk door alle bedrijfsprocessen efficiënt te organiseren.

Bij Wind voor "A" zal je kunnen kiezen tussen verschillende abonnementen: een vaste of variabele energieprijs, en anderzijds een digitaal abonnement of een abonnement waarbij je jouw facturen via de post ontvangt. Kies je voor een digitaal abonnement (Eco Plus fix of Eco Plus flex), dan kies je voor de voordeligste service. Doordat we alle administratie en communicatie via e-mail kunnen automatiseren, schakelen we overbodige kosten uit en sparen we het milieu. Indien je een service via de Post en telefoon (Eco Life fix of Eco Life flex) wenst, kan dit uiteraard ook.

Ten slotte zal jouw tarief worden vervolledigd door jouw bijdrage aan Moeders voor Moeders.

Moeders voor Moeders

Wind voor "A" hecht niet alleen groot belang aan het milieu, broeikasgassen en de opwarming van de aarde, maar is ook zeer begaan met ieder van ons. Daarom zal iedereen die gebruik maakt van onze elektriciteit, een bijdrage betalen van minimaal 1 euro per MWh van wat je verbruikt aan Moeders voor Moeders. Je bijdrage aan dit goed doel wordt apart vermeld op jouw factuur en Wind voor "A" maakt de geïnde middelen dan rechtstreeks voor jou over aan Moeders voor Moeders. Dit is weliswaar een zeer beperkte bijdrage tegenover de factuurprijs maar we hopen hiermee toch enige nood te ledigen.

Moeder voor Moeders zet zich sinds 1992 in voor de armsten in Vlaanderen. Meer dan 160 vrijwilligers verdelen materiaal en voeding aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben.

Wekelijks deelt de VZW voedselpakketten uit aan honderden gezinnen. Naast voeding kunnen moeders ook allerlei materiële hulp krijgen voor hun kinderen. Bovendien stelt de VZW verschillende diensten ter beschikking zoals de resto-bébé waar de allerkleinsten twee maal per week een badje en een warme maaltijd kunnen krijgen.

Alle informatie en de mogelijkheid om over te stappen op 100% groene elektriciteit, zal je vanaf 22 februari kunnen terugvinden op onze website!

INVESTEER MEE IN EEN STUKJE ANTWERPSE TOEKOMST

Schrijf nu in en word aandeelhouder.