Beste coöperant,

Tijdens de Algemene Vergadering op donderdag 6 juni ontvingen we het bericht dat Vlaams minister Zuhal Demir de vergunning voor zeven nieuwe windturbines op rechteroever heeft goedgekeurd. Gastvrouw Annick De Ridder mocht tijdens haar uiteenzetting dit heuglijke nieuws melden aan onze aanwezige coöperanten. Mooi nieuws dat we op de internationale Dag van de Wind op zaterdag 15 juni hebben kunnen vieren!

Vergunning voor zeven nieuwe windturbines

Meer dan 25.000 Antwerpse gezinnen kunnen volgend jaar genieten van groene stroom uit de Antwerpse Haven dankzij deze investering van bijna 50 miljoen Euro.

De coöperatie Wind voor "A" vernam donderdag 6 juni het nieuws dat 7 nieuwe windturbines in de Haven van Antwerpen mogen gebouwd worden. Dit is een investering van bijna 50 miljoen euro. Het was de voorzitter van Port of Antwerp-Bruges, Annick De Ridder, die dit tijdens de Algemene Vergadering van Wind voor "A" heeft gemeld.

Annick De Ridder: “Windenergie speelt een cruciale rol in onze transitie naar een duurzame toekomst. Met deze nieuwe windturbines zetten we een grote stap in de richting van een groenere en energieonafhankelijke stad en haven. De betrokkenheid van burgers via Wind voor "A" is hierbij van onschatbare waarde. Samen bouwen we aan een betere toekomst.”

Intro

Dankzij deze vergunning kunnen meer dan 25.000 Antwerpse gezinnen volgend jaar genieten van groene stroom uit de Antwerpse Haven. De coöperatie is zeer enthousiast, omdat dit opnieuw een mooie kans biedt aan de inwoners van Antwerpen om deel te nemen aan dit duurzame project. Het aantal coöperanten kan hierdoor verdubbelen, van 1.590 naar meer dan 3.000. Met deze nieuwe windturbines stijgt het aantal operationele turbines van VLEEMO, dat de windturbines zal exploiteren, naar 45. Dit is voldoende om meer dan 140.000 gezinnen van groene energie te voorzien. Daniel Dirickx (voorzitter): "Het is eindelijk gelukt om toestemming te krijgen voor de bouw van de nieuwe windturbines. Dit is een enorme stap vooruit voor Wind voor "A" en onze missie om burgers te betrekken bij de energietransitie.”
 

Over VLEEMO

VLEEMO is een joint-venture tussen Aspiravi en het Polders Investeringsfonds, dat de windturbines op de rechteroever van de Antwerpse haven ontwikkelt, bouwt en exploiteert. VLEEMO heeft momenteel 38 operationele windturbines, die samen jaarlijks 300 GWh groene stroom produceren, goed voor het energieverbruik van meer dan 115.000 gezinnen.


Algemene vergadering 2024

Op 6 juni 2024 om 17.30 u. werd de Algemene Vergadering geopend door John Vanwynsberghe, plaatsvervangend voorzitter van Wind voor "A". Hij verwelkomde alle aanwezigen en stelde de agenda voor. De vergadering vond plaats op de Antwerpse Biopolder Campus. Het verslag kan u terugvinden in deze nieuwsbrief en op onze website. Maar liefst 78 coöperanten brachten hun stem uit. Alle punten werden unaniem goedgekeurd en onze coöperatie kan opnieuw een dividend van 3% uitkeren. Een mooi dividend voor jullie bijdrage aan een duurzame toekomst.  Samenstelling van het bureau:
 
Plaatsvervangend voorzitter - John Vanwynsberghe
Stemopnemer - Marleen Soetemans
Stemopnemer - Bruno Tordeur (voor Hefboom cv)
Secretaris - Jan Poppe

Enkele kerncijfers van VLEEMO 3:

Op 6 juni 2024 waren er 1.593 aandeelhouders, goed voor een opgehaald bedrag van 4.685.000 EUR:
De prognose voor 2024 is eveneens een bruto-dividend van 3% (pro rata temporis).
 
26f60ad4 d9e4 c9d4 c418 b5ec0a493045 Groot
 
Het officiële gedeelte van de Algemene Vergadering werd gevolgd door een interessante toelichting van schepen voor de Haven, Annick De Ridder. Achteraf werd er met de coöperanten nagepraat tijdens een hapje en drankje.
 
f425caff ba78 a461 d0fb a710ca545e7a
 
Het volledige verslag vindt u hier en blijft beschikbaar op onze website.

VWEA lanceert haar gloednieuwe website!

Naar aanleiding van de Dag van de Wind op zaterdag 15 juni lanceerde de Vlaamse Windenergie Associatie haar gloednieuwe website! Neem zeker eens een kijkje op www.vwea.be waarop al uw vragen over windenergie worden beantwoord. We zijn tevreden dat we met VLEEMO, als lid van VWEA, onze bijdrage hebben kunnen leveren aan dit project!

INVESTEER MEE IN EEN STUKJE ANTWERPSE TOEKOMST

Schrijf nu in en word aandeelhouder.